Adrian Cozma „ Gropile din asfalt sunt dovada incompetenței și a nesimțirii autorităților sătmărene” (conferință de presă- 2 martie 2016)

adi

În timp ce actualul primar, domnul Dorel Costel Coica, îi linistește pe sătmăreni spunându-le că drumurile se asfaltează la greu  și că totul e în ordine, aceștia fac coada la service-uri reparându-și mașinile și cheltuindu-și banii munciti din  greu. Adrian Cozma susține că de vină pentru această situație sunt lucrările de proastă calitate care nu au fost verificate  riguros  de autorități și care au fost executate de firme prietene, abonate la contracte avantajoase.

Copreședintele PNL  propune ca indiferent de cine va caștiga Primăria,  pe viitor, firmele de construcții să aibă contracte ferme, cu termeni de calitate mult mai aspri și cu penalizări  dure pentru lucrările neconforme sau termenele lungi în care acestea sunt reparate. Sunt cerințe normale, de bun simț. Pentru ca acest lucru să fie posibil, e nevoie ca firmele să nu mai fie protejate de aleșii locali așa cum se întâmplă în prezent, și în niciun caz, interesele unui patron să fie mai importante decat interesele satmarenilor.

,,Eu, din opoziție, nu pot să asfaltez și să umplu gropi. Nici măcar în fața casei mele n-aș putea să pun o lopata de bitum, fără să risc o amendă, astfel că  tot ceea ce pot face acum  este să sesizez greșelile care au dus la situația actuală și să fac propuneri pentru ca acestea să nu se mai  repete”.

O alta situație revoltatoare, în opinia lui  Adrian Cozma, este modalitatea  în care  proiecte benefice pentru comunitate sunt distruse de interesele  personale ale celor care ar trebui să se lupte pentru realizarea lor. Nu mai departe, pe locul actual al parcărilor  ,,Cabinet Dr. Coica” urma să fie dată în folosință pista de biciclete care  va  lega municipiul de zona Viile Satu Mare, în cadrul unui  amplu proiect ecologic menit să încurajeze folosirea acestui mijloc de transport.

,, Îi cer primarului Dorel Costel Coica să facă publice autorizațiile de construcție și avizele de mediu pentru parcarea  de pe B-dul Lucian Blaga, din fața ,,Cab. Dr. Coica”. De asemenea, îi cer să dezvaluie opiniei publice care este valoarea sumelor cheltuite în ultimii 4 ani pentru asfaltări și reparații ale drumurilor, precum și perioada de garanție a lucrărilor acordată de către firmele cu care sunt  încheiate astfel de contracte”.