Adrian Cozma ,,În Micro 17, primarul lucrează ca Dorel: strică ce e bun, ca să facă prost” – Comunicat de presa (28 martie 2016)

DSC_2116                                            micro 17

Luat de valul electoral, primarul Coica încearcă parcă să ne arate cât de bine i se potriveşte prenumele Dorel. Astfel, pus pe reabilitat ceea ce n-a apucat să reabiliteze în patru ani de zile, primarul s-a apucat de amenajat la repezeală parcări în cartierul Micro 17. Din păcate, prea obişnuit cu treaba de mântuială, primarul Dorel Coica nu reuşeşte nici în al 12-lea ceas să facă ceva de calitate şi la preţ corect.

 

Pentru că, asemeni personajului lui Creangă din povestea Prostia omenească – cel care voia să-şi strice uşa grajdului ca să-şi poată scoate carul – la fel şi primarul din Satu Mare simte o irezistibilă nevoie de a distruge tot ceea ce e bine făcut. Cum altfel ne putem explica furia cu care, în Micro 17,  s-a apucat să spargă stratul de beton de câţiva zeci de centimentri? Betonul era solid şi în perfectă stare, şi ar fi putut constitui o fundaţie ideală pentru viitoarele parcări dintre blocuri. N-ar mai fi fost nevoie decât de turnarea unui strat de asfalt, susţin locuitorii din cartier.

Dar de ce să faci lucrurile cum trebuie când poţi să le faci prost? De ce să măsori de două ori, să calculezi costurile de trei ori, şi să te consulţi cu cetăţenii de patru ori, când poţi să faci o treabă doar pe jumătate? De ce să faci un proiect la preţ corect, când îl poţi face scump? Oare crede primarul Coica, în avântul lui pre-electoral, că dacă sparge cu picamerul metri şi metri cubi de fundaţie de bună calitate, cetăţenii din Micro 17 n-au să bage de seamă? Cum să nu bage de seamă, când sunt de-a dreptul terorizaţi de vacarmul cu totul inutil provocat de demolatori.

Oare crede primarul Coica, în entuziasmul lui de Dorel distructiv, că locuitorii din Micro 17, ca şi toţi cetăţenii din Satu Mare, nu-şi dau seama cât de mult adaugă la costurile parcărilor toată activitatea aceasta de demolare? Îşi închipuie cineva, în afară de primarul Coica, că zilele în plus, în care de abia se sparg câţiva metri de fundaţie, nu costă? Că transportul betonului spart inutil nu costă în plus? Că liniştea locuitorilor nu are şi ea un preţ?

Oare chiar crede acest primar că, obişnuiţi cu calitatea proastă a lucrărilor din mandatul lui – din Drumul Careiului, în Sătmărel, şi până în parcările cu  stâlpi proptiţi în mijloc din Micro 16, sătmărenii s-au consolat deja? Crede primarul că cetăţenii vor accepta încă o lucrare prost făcută în Micro 17, iar apoi alte şi alte proiecte de mântuială, servite firmelor prietene?

 

Ei bine, se înşală. Pentru că sătmărenii nu se mai lasă înşelaţi.

 

 

Adrian COZMA

Copresedinte PNL Satu Mare

Consilier Judetean PNL