PNL Satu Mare prezent la Forumul Administrației Publice, Bucureşti 4-5 iulie 2016 (Comunicat de presă)

FORUM-ADMINISTRATIE-PUBLICA-e1467383125100

Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), a organizat în perioada 4-5 iulie 2016 Forumul Administrației Publice – eveniment național care a avut  loc la București, la Palatul Parlamentului, cu participarea Președintelui României, Klaus Iohannis, și a Prim-ministrului Dacian Cioloș.

Din partea PNL Satu Mare au participat la eveniment Adrian Albu, viceprimarul Municipiului Satu Mare, Zenoviu Bontea, primarul comunei Păuleşti, Romeo Nicoară, copreşedinte PNL Satu Mare.

forum adm Zeno

Evenimentul a durat 2 zile și a avut  în jur de 1.000 de invitați: membri ai Cabinetului, președinții celor două Camere ale Parlamentului, președinții structurilor asociative ale administrației publice locale – Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România, Asociația Municipiilor din România și Asociația Comunelor din România, ambasadori, reprezentanți ai mediului academic și ai organizațiilor non-guvernamentale, prefecţi, primari ai comunelor, orașelor și municipiilor, președinți ai consiliilor județene.

Forumul a fost  structurat pe discuții și ateliere de lucru, unde au fost  abordate teme legate de:

– Parteneriatul dintre Guvern și administrația publică locală

– Strategia de dezvoltare teritorială a României

– Dezvoltare economică și strategii naționale în sprijinul autorităților locale

– Finanțări prin fonduri europene și de la bugetul de stat pentru dezvoltare locală și regională

– Cadastru, amenajarea teritoriului, urbanism și dezvoltare durabilă

– Direcții strategice în agricultură și dezvoltare rurală

– Descentralizare și autonomie locală

– Codul Administrativ și Codul de procedură Administrativă

– Transparență și managementul funcției publice în administrația publică locală.

Cel mai important eveniment de dupa Alegerile locale din iunie 2016 aduce pentru  noile conduceri administrative informaţii extrem de importante în abordarea strategiilor  de dezvoltare ale comunităţilor, în perioada următoare.

Both comments and pings are currently closed.